vårstädning i trädgården

I går påbörjade vi stora vårstädningen. Oj, Oj, Oj vad mycket buskar som är förstörda efter vintern, och det kanske mest konstiga är att häcken börjat luta utåt . Det är precis som den inte sitter ordentligt fast i marken, vilket känns mkt konstigt efter fyra år. Hur vi ska räta upp den och få den att stå fast i backen vete sjutton….

Buskrosorna var helt demolerade, så det var bara att klippa jäms med marken för att förhoppningsvis få dem att skjuta nya skott. De överlever säkert men det känns så tråkigt att vi inte kommer att hinna få några blommor i år troligtvis. Mina bollhortensior var även de totalt demolerade. Bara att klippa ner, och hoppas på de nya skotten. Gissningsvis hinner vi kanske inte få blommor i år där heller. Det känns som att mycket blomning inte kommer att hinna i år eftersom vi får klippa ner allt. samma sak med Hallonhäcken, totalt nerbruten, bara att klippa, med resultat inga hallon i år.

I övrigt har jag tagit rätt på allt gammalt från ungefär hälften av rabatterna där jag klippt ner fjolårets blommor. Jag har också undersökt vad som klarat sig, och alla buskpioner jag köpte i fjol verkar leva, och har även skjutit nerifrån. Dagliljorna lever, men rådjuren decimerar dem lite här och där. De har även ätit på mina blåsippor, något som verkligen är supertrist. Pionerna mådde ju pest i fjol, så vi får se hur det går om de överlevt i år och i vilket skick de är. Svavelpionen verkar må bra i alla fall

Dammtunnan är flyttad intull växthusväggen för att få plats med en matplats, och jag tänker nog ha den där så slipper jag mura en minidamm. Planen är att sätta dit en väggfontän så småningom.

Än finns lite, lite tjäle kvar i backen men snart kan jag nog sätta årets grönsaker, och börja flytta om i rabatterna det som ska flyttas. I går grävde jag ner de blommor jag köpt på trädgårdsmässan, och kanske går det att börja flytta en del redan i dag.

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin