Våren – en stressig tid

Blåsippor 2012

Blåsippor 2012

Blåsippan är nog en av mina absoluta favoritblommor. Den brukar visa sig här hos mig i Maj. När man ser den här bilden från förra året och ser datumet, och sedan tittar ut på snön utanför, och kände kylan -20 i morse. Så känns det inte som om vi kommer att ha blåsippor lika tidigt detta år. Överhuvudtaget börjar jag misströsta om vi får någon vår alls snart…Jag tycker alltid att våren är en underbar tid, men en otroligt stressig tid då allt vårjobb ska hinnas med och allt man planerat ska utföras på så kort tid. Att bara njuta av att den kommit är det oftast inte tal om, och även om det är kärt arbete man gör så ibland kan det kännas jobbigt att vilja göra så mycket men att tiden liksom inte räcker till i alla fall för allt går så fort. Ena dagen är det snö och nästa har björken musöron och det är bara några veckor kvar till midsommar.  För mig har alltid midsommar känts som början på sommaren, inte mitten av den. 

I går insåg jag att den inte känns likadan överallt. Jag pratade med en väninna i Skåne i går som tyckte att våren den var härligaste tiden på året och vadå stressig? Det var väl inga problem alls att hinna göra allt, det var ju gott om tid.

Jag insåg efter att ha tänkt en stund att de har ju faktiskt vår NU, alltså har de nästan två månader mer på sig att klara av vårbruket än vi här uppe i norr. Och jag ska nog ändå inte klaga, för hur kort om tid har då inte de som odlar i norrbotten?

Jag börjar förstå varför jag tycker att det är så kort om tid att hinna med somrarnas alla projekt. Hade jag bott i Skåne hade jag haft flera månader mer tid på mig……nog för att jag älskar att bo där jag gör, men det skulle inte skada med åtminstonde en snöfri månad till

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin