Rabattflyttardag

Ännu en dag i trädgården. 1a Maj i år bjöd på runt 12 plusgrader och strålande sol. En perfekt dag att trädgårdera lite.

Först fick det bli en tripp till trädgårdshandeln och handla jord, och tänka sig en vindruva samt ett mormorshallon fick följa med hem. Har ingen aning vart hallonet ska vara men det löser sig säkert så småningom….vinrankan ska in i växthuset. Vi har ett hål i golvet där den ska kunna växa med rötterna utanför och själva rankan innanför. Dock är golvet rätt djupt så jag hoppas den orkar ta sig upp mot ljuset.

När jag kom hem började jag med att fylla alla krukor i växthuset med jord så att det ska vara enkelt att sätta ut nästa omgång tomater och gurkorna när det snart är dags. Därefter klipptes fyra rabatter ner, dvs det gamla togs bort för att ge det nya en chans att komma upp, och vårens första ogräsrensaromgång inleddes. Eller snarare där jag klippte passade jag på att ta bort det jag såg.

Sparrisen vill jag ju ha i en bädd där det nu växte dagliljor, bolltistlar och lite andra perenner samt några uppstammade vinbärsbuskar. Jag flyttade alla perennerna till andra rabatter där det fanns hål sedan förra året. en del kanske sattes lite väl tätt, men då kommer mindre ogräs igenom försöker jag intala mig.

I helgen är planen att flytta vinbären, och bädden ska byggas på med någon bräda uppåt. Jag måste också iväg och hämta hem lite hästskit ( lite och lite en släpvagn hade jag tänkt) och gödsla bädden samt alla pallkragarna innan det är dags för vårsådden och att sätta ner sparrisen.

Jag har två syrener i krukor stående efter trädgårdsmässan som jag ännu inte hittat den perfekta platsen för, och en paradisbuske samt lite småsyrenskott att flytta också nära helg, så flyttarna är långt ifrån klara för detta år.

Jag är lite osäker på om några av mina pioner dött, eller om det bara är för tidigt för dem, om de dött så blir det till att hitta på något att fylla ut den rabatten med. Eftersom jag har ett stöd över hela rabatten så kanske ridarsporrar kan vara något..såg fina sådana på plantagen i dag..

Min väninna brukar säg att hennes växter borde stå på hjul så att det bara är att flytta när man vill, efter den här dagens alla omflyttar är jag benägen att hålla med henne. Växter på hjul vore inte så tokigt..

 

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin