Potagerdrömmen

2013-03-10

Förr förra året byggde vi en jordkällare i sluttningen bakom garaget på naturdelen av tomten, och har man jordkällare så vill man ju naturligtvis odla mer grönsaker eftersom man har goda möjligher till förvaring. I dag odlar jag i pallkragar och upphöjda bäddar men drömmer om att utveckla odlandet mer med fler sorter och att kunna vara självförsörjande på grönsaker längre tid av året….

Jordkällare

Jordkällaren med blomsteräng

…Och efter att drömt om att skapa en potager sedan vi flyttade in i huset har jag beslutat att det ska bli av i sommar. Jag har på naturdelen av tomten en hel del mark som är oanvänd som är solig och fin där jag skulle kunna bygga.

Eller fin och fin förresten, ska jag vara helt ärliga består den just nu av en söndergrävd del där jag fick för mig att odla potatis men där det visade sig vara så blött att det inte gick, och en mer plan del där det växer massor med tistlar och nässlor.

Men skam den som ger sig, med lite dränering och utplaning borde det gå att göra en alldeles underbar potager där och jag vet precis hus den ska se ut. Planen finns i huvudet nu gäller det bara att förverkliga den. Så snart jag påbörjar jobbet kommer bilder att komma här

 

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin