Påskhelgens bravader

Så var en lång trevlig lat påskhelg till ända. Soligt och fint varje dag och runt 25-30 grader i växthuset, men ack så kallt på nätterna. Runt 10 minus gör det inte roligt att försöka sätta något ute i växthuset. Penserna och påskliljorna jag pyntat med klarar sig med nöd och näppe….de ser riktigt hängiga ut på morgonen och tar sig under dagen, för att sedan hänga nästa dag igen.

Att vattna igång varmbädden har jag provat, men det gick inte alls. Det frös bara på natten igen trots stora filtar över bädden. Så jag får helt enkelt inse att experimentet inte lyckats än i varje fall…. i stället har jag fått ägna mig åt att läsa trädgårdsböcker i växthuset. Lena Israelssons gurmetträdgården blev följeslagare en av dagarna, och lite Harry potter som ljudbok en annan under tiden som jag rengjort och städat hela insidan med såpa för att bli av med eventuella smittor från i fjol. Jag hittade en smart mopp på ica från vileda där man hade rengöringsmedlet i skaftet och sprutade fram det framför själva moppen. Eftersom den var på skaft var det helt perfekt att tvätta rutorna med. Jag nådde nästan ända upp i nock när jag stod på en stol Rekommenderas varmt.

Inne har jag njutit av tulpaner i dubbla vaser, för att riktigt få hänge mig åt tulpankrispighet. visst ser det extra krispigt ut?

Påsktulpaner

Påsktulpaner

 

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin