Mera mumsiga rabarberrecept

Rabarbern växer så det knakar i år. Vi har massvis. Kan iofs bero på att jag älskar den och har åtta olika sorter i trädgården. Här kommer ett recept som är bra för middagar med många gäster. Rabarberkaka från arla

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  •  4 dl Mjölk
  • 1 liter skivad rabarber
  • ½ dl pärlsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölet och vispa hastigt i mjölken till en slät smet. Häll smeten i en form ca 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper. Strö rabarber och pärlsocker över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Skär upp i 20 bitar och servera med vaniljsås.

Tips:

Det går bra att använda en vanlig långpanna till ugnen.

Fläderblomsaft
Copyright © Lyckokällan 2009-2020  |  Admin