lite gott och blandat

Våren har kommit till Sundsvall, och efter ett bakslag förra veckan är det åter bart och runt 7-8 plusgrader på dagarna. I växthuset frodas sådder av isop, blomman för dagen, purjolök, sallad och spenat. Tomaterna bär jag ut och in i växthuset eftersom jag är för snål för att sätta in frostvakten ännu. Dock är det bara runt 3-4 minus på nätterna så det är rätt bra väder i alla fall.  Ifall tomaterna skulle bli alldeles för stora innan de kan sättas ut så satte jag en ny omgång förra veckan som nu börjar titta upp. Chilina får stå inne hela tiden under tillskottsljus för jag orkar bara kånka in en back varje kväll inte två lat som jag är.

I helgen var jag på mässan nordiska trädgårdrar och förköpte mig på roliga saker. En vattentunna, två körsbärsträd, en dvärgnektarin, potatislök, sekatör, japansåg och sättpotatis i mängder fick följa med hem. Vi fick knappt plats i bilen på hemvägen…. Körsbären är redan planterade liksom dvärgnektarinen. Potatisen ligger i jordkällaren men det är nog snart dags att ta upp den för groddning.

Jag planterar sommarens sådder för fullt och har insett att jag behöver flera såddbyttor om allt det här ska fungera. Jag behöver också ett större trädgårdsland…men det har jag förträngt.

I dag flyttade jag vårt björnbär till soligare plats, och även två rabarber fick flytta sig in i en av våra pallkragar till förmån för komposten som vi ska flytta för att kunna ta ner björken vid växthuset. Jag planerar redan att flytta jordgubbslandet och att flytta blåbären till baksidan av huset där jag planerar den nya köksträdgården, och att flytta päronträdet i helgen för att de ska få bättre plats när de blir fullvuxet, så som ni märker så står växtflyttar högst upp på todolistan just nu

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin