Knäckig rabarberpaj

I dag provar vi knäckig rabarberpaj efter tips från en väninna som hittat den på sajten allt om mat. Den blev himmelskt god, så receptet ska garanterat sparas till fler tillfällen

 

Botten

150 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl crème fraiche
1 st stort ägg
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 dl rabarber, ansad i tärningar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulveroch blanda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin