inlagd gurka

Inlagd gurka

Tid: 1 timme  

  • 1 kg Västeråsgurka
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt (inte med jod!)
  • 2 dl ättikssprit (12%)
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 msk senapsfrö
  • Dill och krondill
  1. Skölj av gurkorna väl.
  2. Skiva dem antingen med kniv eller på en mandolin.
  3. Blanda vatten och salt i en bunke och lägg i gurkan. Täck med plastfolie och ställ i kylen minst 12 timmar.
  4. Koka samtidigt lagen med ättikssprit, socker, vatten och senapsfrö. Ställ in även den i kylen så den är helt kall när den ska användas.
  5. Gör rent ett antal glasburkar. Diska ur dem och bränn gärna ur dem i en het ugn. Låt svalna.
  6. Häll gurkan i ett durkslag och låt droppa av.
  7. Packa ordentligt med gurka i burkarna och varva med lite dill.
  8. Häll på lag så det täcker och sätt på locken ordentligt.
  9. Ställ svalt och mörkt.
Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin