helgens vårväder och sysslor

I helgen har det varit helt underbart vårväder, och faktiskt så har vi hunnit med en hel del utomhus trots att det inte blev riktigt det jag tänkte mig att vi skulle göra.

Komposten har flyttats till sin permanenta plats. Vi fick ju flytta den när vi tog ner björken som skymde växthuset tidigare i veckan. Nu står den där vi tidigare hade en rabarbetplanta som jag flyttade till pallkragen bredvid, mot syrenhäcken bakom örtagården. Där passade den in perfekt. En mer undanskymd plats men ändå nära till odlingarna eftersom jag även använder den som plantbord och för att hänga mina verktyg på.

IMG_1697

Alla björkgrenar från den stora björken vi tog ner så att den inte skulle skugga eller falla på växthuset och all sly vi tagit ner under våren är nu uppeldad. Tänkte först flisa ner allt, men då hade jag stått där än….

IMG_1660

De gamla tunnorna från Ikea som stått utanför växthuset har börjar ruttna sönder rejält, så i år kände jag att det var dags att ta bort dem och försöka förnya lite utanför växthuset. Det är inte konstigt att de börja ge med sig eftersom jag haft dem i snart 15 år. Ernstkrukan Odla,  som tidigare stått vid andra uteplatsen dit numer vårt björnbär är flyttat, står nu utanför växthuset och är fylld med de mest ljuvliga vita violpenseeerna. Jag gillar verkligen vita blommor mot den rostiga krukan och i sommar tänkte jag försöka ha vita luktärter som klättar mot stödet där. Jag ska ta och börja förodla några i växthuset under  veckan för det var en av de saker jag inte hann med, att börja förodla saker till min pallkragar och krukor och urnor

IMG_1654    IMG_1650

 

Mina underbara nya vilstolar från eco furn som jag i våras köpte in till butiken är nu ihopmonterade och står utanför växthuset tillsammans med en pall. De var lika sköna att sitta i som jag mindes dem från inköpsmässan om inte skönare. Sedan att de fanns i lärkträ som kommer att gråna fint i samma stil som vårt växthus var helt klart ett plus. Pallen har jag valt att använda som bord och dekorera med en söt kew gardenkruka med pensee i. Några utomhusljus bredvid så blev det riktigt fint och mysigt. I pallkragen bredvid växthuset planerar jag att ha bara vita blommor i år. kanske en luktärt och några vita gurkört kan bli vackert, eller någon vit malva.

 

Penseer är satta i krukor utanför växtuset och på alla uteplatserna. Det är så trevligt att ha något grönt ute i trädgården trots allt, men risken är väl att rådjuren också tycker det ät trevligt med färsk mat….

IMG_1665

 

Tidigare i veckan har jag flyttat björnbär och satt körsbärsträden från trädgårdsmässan, så snart är det bara julrosorna kvar som ska hitta sin plats. Det hanns inte med. Inte heller att börja förodla eller att sätta ihop och göra iordning två bäddar där björken stått samt en pallkrage med miniväxthus ovanpå för att kunna odla kål. Det får bli nästa veckas jobb, eller snarare nästa helgs jobb för under veckan jobbar jag ju med annat på dagarna och kvällarna lär också vara fulla med jobb då vi har mer än nog att göra på företaget så hör på vårkanten.

Det viktigaste var dock att på söndgskvällen kom min hög med hästskit. Ett helt lastbilslass, så nu kan jag gödsla upp allt ordentligt och påbörja min utökning av köksträdgården. Det ska bli så roligt att få bygga bäddar och göra iordning för att kunna odla mer saker, morötter och lök exempelvis till förvaring för att ha och äta hela vintern. Jag ser sååå fram emot det och är så tacksam mot mina vänner som var hit med ett lass.

IMG_1699

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin