Hallonflyttar går det tro?

I dag skulle jag ju gräva ner gödsel i pallkragarna, sätta årets sådder och flytta lite vinbär och buskar och fixa sparrisrabatten, men det var så himla kallt att allt som blev gjort var att städa garaget åka på soptippen, köpa virke till sparrisrabatten, och åka på blomsterlandet och fynda lite perenner. Det blev ormöga som jag tänkt plantera som underplantering till de stackars buskrosorna som jag fick kapa. Inget ont som inte har något gott med sig. Nu får jag ju chansen att skapa en underplantering till buskrosorna, något som verkligen behövs, för bar jord är svårt att hålla ogräsfri och speciellt under taggiga buskar där man inte kommer åt att rensa….

Potatisen som vi ska ha i pallkragar här hemma för att få tidig potatis satte jag också, Maris Peer, British queen, Mimi och Valor…och sedan gick jag in och började tänka…Det är farligt när jag gör det påstår maken, och den här gången har han nog rätt….

Jag fick nämligen en snilleblixt att jag vill flytta min hallonhäck ner till baksidan i naturdelen av tomten. De förstörs ändå av snön vartannat år så vi måste klippa ner dem och får inga bär. Därför vill jag flytta dem och bygga en till odlingslåda där den stått. På så sätt får jag mer plats för mina grönsaksodlingar. I år är ett sådant år då vi fått klippa dem, och jag tänker att då ska det gå att passa på och flytta dem. Alla som någon gång försökt flytta en hallonhäck vet dock hur hemska rötter hallon har, och hur svårt det är att få upp dem utan att de dör, och att få med alla skott. Jag ska dock göra mitt bästa. Maken har redan godkänt idén och åtagit sig att bygga, så då måste man såklart ställa upp och gräva upp dem när man fått ett sådant erbjudande…

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin