En riktig trädgårdsdag

I Dag hade jag stora planer. I går skrev jag följande planering:

Mina pioner ska flyttas de trivs inte, då ska deras stöd ställas upp och bli klätterstöd till klätterrosor, en new dawn, en alcemyst en wrams gunnarstorp och en Conrad Ferdinand Meyer. Sedan ska två till honungsrosor sättas, en vid rosenbågen för att ersätta en flammentanz och en i björken. I morgon blir det alltså major växtflyttardag….pionrabatten ska såklart också ersättas av vad jag hittar här hemma som jag kan dela så det blir spännande. Och så ska 3 körsbärsträd sättas. Nästa år hoppas jag på bigarråer…..

Hur gick det då? Nja sådär. Pionrabatten är flyttad så pionerna sitter nu framför huset tillsammans med en new dawn klätterros, ett vitt löjtnantshjärta, lite djävulsbuskar och lammöron. Den vita rudbeckian flyttade till tornrabatten, och hortensian endelss summer flyttade till den gamla pionrabatten tillsammans med en nyinköpt auston ros The Wedgewood rose. Pionstödet är omgjort till klätterstöd för rosorna men rabatten hann jag inte gräva. Inte heller bigarråerna lyckades jag plantera. Däremot spred jag ut barkmull i mina nya ridarsporre och prästkragsrabatt.

Dagens lärdom, att flytta växter tar längre tid än man tror… och att gräva nya rabatter tar MYCKET längre tid än man tror

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin