Det som göms i snö…

kommer upp i tö….

Nu har trädgården faktiskt börjat töa fram mer och mer, och även om det är underbart roligt så går jag mest omkring och känner mig lite smådeprimerad, trots att snödroppar tittat fram och jag ser tulpanlökar, narcisser, påskliljor, rabarber och dagliljor sticka fram överallt, faktiskt till och med sticker de upp genom snön.

Varför är jag då ledsen, jag borde ju njuta nu när allt vaknar efter en lång vinter? Jo två anledningar:

1) jag har inte hittat en enda buske hitills som inte är sönderbruten av årets tunga snö. Vi har haft väldigt mycket snö i år, och för att göra det värre så töade det i januari och frös på igen, vilket gjorde snön riktigt tung och åbäkig och förmodligen är det då den har brutit sönder en massa saker.

Jag vet att alla trädgårdsmänniskor säger att man ska skaka av buskarna snön, och att man ska trampa runt dem, men förklara för mig hur f-n du ska kunna skaka av buskar och pulsa runt och skotta av dem när du har mer än en meter snö i hela trädgården överallt?? Hur skakar man av buskar som ligger begravda i snön??? Nej ni vet inte heller. Kunde just tror det…

Jag kommer inte att ha tålamod att försöka ”få dem att ta sig ingen” som maken alltid säger, utan vissa blir nerklippta skoningslöst och japanlönnar och annat lär nog helt enkelt bli borttagna. Det är nu andra vintern vi tappar massor av burskar på det här sättet, och det är inte roligt att försöka bygga en trädgård från scratch när hälften av de som ska utgöra väggar i trädgården samt ge lummighet förstörs. Jag tror jag ska satsa på stora perenner i sommar.

2) Hela trädgården är full med rådjursskit och massor av burkar och träd har blivit toppade och knoppätna av dem. Överallt i trädgården så ligger det tjocka lager med spillning. Ni som klagar på att hundskit kommer upp efter vintern är välkomna att göra ett besök i min trädgård. Till och med altanen är täckt med rådjursspillning…lite hundskit känns som en västanfläkt i jämförelse…

 

Copyright © Lyckokällan 2009-2021  |  Admin